u bent hier > actueel > persnieuws

basket

Persnieuws

Muziek in De Heerlyckheid
eigenzinnig en puur

Een reeks van 5 concerten en we starten met:

Stella van Keer & Pieter van Bogaert

Stella haar diepere roots liggen in het lyrische Griekenland langs moeders kant en in de bruisende haven van Antwerpen langs vaders kant. Volle energie en pure passie dus. En zo is ook haar zangtalent.

Woorden zijn voor haar secundair, het onverbloemde gevoel of de naakte pathos staan bij haar centraal. Wie naar Stella luistert, “smaakt” en voelt de klanken, proeft de warmte, de kracht van haar temperament. Honing en chocolade, brandende kastanjes en navy rum…….

Net zoals de geur van vers gerolde sigaren het hier helemaal zou afmaken, is de verfijnde pianist Pieter van Bogaert (oa The Crew, Blue Blot, Raymond van het Groenewoud) dè “perfecte match” voro Stella. Het is dan ook voor de hand liggend dat ze uit het gerijpte vat van de Jazz, Blues en Soul klassiekers tappen.

Deuren open: 19.30u
Aanvang: 20.00u               
Inkom: € 12 pp inclusief een glas wijn
€ 50 als je voor de reeks van 5 concerten reserveert  

Tickets: reserveer hier     

Programma:

Dinsdag 27 maart 2018 ✮ 20u   
https://www.youtube.com/watch?v=WpnPNedQWpI

RONY VERBIEST 

Reeds op zesjarige leeftijd stond hij op de planken van het café "De Accordeonist" dat gerund werd door zijn vader. Het was het begin van een creatieve muzikale carrière waarin accordeons, drums en saxofoons centraal stonden.  
Al snel groeit hij uit tot een gevestigde naam in de Belgische jazzwereld, musiceert hij in allerlei jazzformaties en bigbands. maar daarnaast verleent hij ook zijn medewerking aan optredens van Johan Verminnen en is hij vaste begeleider van Jo Lemaire.
Rony Verbiest met zijn onafscheidelijke vriend, “de accordeon” tovert magisch eigen werk  dat vermengt is met de traditionele musette en doorspekt met invloeden uit de moderne jazz, klassieke muziek, volksmuziek en uiteraard ook de verleidelijke Argentijnse tango.
Een avond vol verleiding, een avond puur genot  !


Dinsdag 24 april 2018 ✮ 20u   
https://www.youtube.com/watch?v=L4OCggGh8yA

BRUNO DENECKERE & NILS DE CASTER

Dit fantastische duo belichaamt “the real thing” ! Een muzikaal bestaan dat zich, wars van kapsones en compromissen, uitgestippelde carrièreplanning of exclusief managment, een weg baant.
Bruno Deneckere met zijn licht raspende stem, een vermenging van honing en cichorei, brengt in alle melodische schoonheid zijn zelfgeschreven lyrische songs tot leven. Songs gedrenkt in de folk, 
country & Blues.
Zijn soulmate en partner in crime Nils De Caster haalt, op een zéér verfijnde manier zowel een duivelse als een hemelse taal uit zijn viool, de lapsteel en de mandoline.
De nieuwe cd ’I remember the day’ is een schot in de roos. Een nostalgische blik op de toekomst van vandaag. 
Een avond met méér dan doodgewone klasse!


Dinsdag 29 mei 2018 ✮ 20u   https://www.youtube.com/watch?time_continue=24&v=kLxzrGaLXFA

ASSUNTA & THE LIGHT ORCHESTRA
Soms ligt een oprechte vriendschap en de honger naar muziek maken aan de basis van een prachtig muzikaal project.  Dat is zeker het geval bij ‘Assunta & The Light Orchestra’. Assunta Mano is gezegend met een prachtige stem. Soms heerlijk zoet, soms rauw maar altijd vertederend. Haar inspiratie haalt ze uit het verleden, het heden en de toekomst. Haar liedjes zijn stuk voor stuk kostbare kleinoden die je doen lachen en nadenken. Kleine revoluties vol hoop, angst, verlangen en innerlijk geluk. Haar compagnon de Route Pieter Thys is een meesterlijke gitarist en pionier in het ‘live’ loopen en soundscapes weven. Laag boven laag weet hij op een intelligente en verfijnde manier de nodige fundamenten voor dit duo te creëren.
Een avond zonder pretenties, enkel kunde en schoonheid!


Dinsdag 26 Juni 2018 ✮ 20u  
https://soundcloud.com/user-251547846

ALBOREA KLEZMERCOLLECTIEF

Het Alborea Klezmercollectief  mag onze concertenreeks aflsuiten.
Deze formatie grasduint in de traditionele Oost-Europese Joodse volksmuziek maar verrast kenner en leek met eigen interpretaties. Peter Geysels (klarinet - basklarinet) Bart Geysels (sopraansax) Patrick Lahousse (contrabas) Ivo Peeters (Accordeon ) Erwin Peeters (koosjer slagerij).
Op deze avond gaan weemoed en feest hand in hand!

Onze wijnen in de pers

2016 Sauvignon blanc Jules Taylor Nieuw Zeeland
Decanter - september 2017 ( 13,95 euro) - 95
Tijdens de Decanter Asia Wine Awards bejubeld door Steven Spurrier. 

2016 Cantina Terlano Pinot Grigio
Robert Parker - juli 2017 ( 13,75 euro) - 90+
This is a bright and forthcoming white wine with an impeccably clean and snappy style. The wine shows delicate tones of white peach, nectarine and passion fruit. There are subtle tones of dried hay or garden herb at the back. This is a great pairing partner to spicy foods or sushi. This Pinot Grigio ages on the lees in large oak barrel for eight months. This is an excellent value option.


90 punten voor Chardonnay Grand Cru van Rapitala-Sicilië
Wine Spectator 31 okt 2015: 90 punten
An elegant, medium- to full-bodied white that maintains a lively buoyancy throughout, showcasing a finely knit palate of glazed apricot, smoky roasted hazelnut, pastry cream and lemon curd flavors Features a rich, minerally finish.
 
90 punten in Wine Spectator betekent: “Outstanding: a wine of superior character and style.”

Lavau Gigondas 2012
Perswijn jan/feb 2015
Vijgen, zwarte bessen, koffie, tabak, peper, intens, krachtig, complex, breed, tikje aards.

Wine Spectator - 90 punten
Features a dark profile, with steeped plum, black licorice and graphite notes framed by Lapsang souchong tea and carrying through the fleshy, well-defined finish. Very solid.

eRobertParker.com - 88-90 punten
A step up, the 2012 Gigondas shows a modern, upfront profile with creamy fruit, chocolate and spice to go with medium-bodied richness on the palate. It too is well made, yet has more fruit and depth over the 2011.

Proeza Dão tinto 2012
Perswijn jan/feb 2015 
bramen, zwarte bessen, pruimen, zacht, zuren en sap, vanille en kaneel, verleidelijk!