u bent hier > actueel > nieuwe wijnen

basket

Nieuwe wijnen

Amplus van Santa Ema

We zijn helemaal blij met de prachtige Amplus wijnen van Santa Ema uit Chili. Deze maand kun je ze trouwens bij ons proeven en aan speciale prijzen mee naar huis nemen.

In 1917 ruilde Pedro Pavone-Voglino het Italiaanse Piëmonte in voor de Maipo vallei in Chili. In eerste instantie legde hij zichzelf enkel toe op het telen van druiven. In 1956 maakte hij samen met zijn oudste zoon Felix Pavone Arbea zijn eerste wijnen. 

Vandaag is het bedrijf uitgegroeid tot een van de mooiste van Chili. Het bezit meer dan 500 hectaren in de meest uiteenlopende gebieden van de Leyda vallei in het noorden tot de Maule vallei in het zuiden. De Wine Spectator plaatste het wijnhuis recent in de top twintig van 's werelds "Finest Value Brands" en zowel de Wine Spectator als de Wine Advocate van Robert Parker gaven 9 wijnen meer dan 90 punten. 

Santa Ema draagt als onderneming duurzaamheid hoog in het vaandel. Niet alleen met betrekking tot het milieu maar ook op sociaal vlak. Met trots mag zij het keurmerk Fair for Life dragen. Fair for Life streeft biologische teelt na via een jaarlijks strenger wordend eisenpakket. Daarnaast zijn er eisen om energiegebruik te minimaliseren, lucht- en watervervuiling te beperken en uiteraard de natuurlijke ecosystemen te beschermen. Ook op sociaal gebied zijn de eisen vergaand met veel respect voor de lokale gemeenschappen.

Alles draait uiteindelijk om de kwaliteit van de wijn. En dat vind je zeker terug bij deze reeks. Hier stellen we ze kort voor, want ze komen niet beter tot hun recht als in je glas!

2015 Chardonnay Amplus - Leyda vallei - 13,95 euro - nu tijdelijk 11,95 euro

Dit is een weelderige, Rubensiaanse wijn. Rijk en vol van smaak met een krachtige toets van vanille en toast naast het tropische fruit. Een waardige opponent voor een stevige vis als zalm of zeebaars.

2014 Cabernet sauvignon Amplus - Maipo Alto vallei - 14,95 euro - nu tijdelijk 12,95 euro

Fijne en intense geuren van pruimen, cassis, vermengd met nootmuskaat, geroosterde tonen en een hint van donkere chocolade. Een bijzonder geconcentreerde wijn met intense maar ontwikkelde tannine en rijp zwart fruit. Prachtig bij stevige vleesstoverijen.

2014 Amplus One - Cachapoal vallei Peumo - 14,95 euro - nu tijdelijk 12,95 euro

Een elegante, expressieve rode blend gemaakt van carmenère, syrah en carignan. Mooie ronde tannine en aroma's van zwarte kersen, tabak, chocolade en grafiet. Gastronomisch een match met varken, kip of kalkoen in een romige saus of eens stevige pasta.

2014 Carignan Old Vine Amplus - Maule vallei - 17,95 euro - nu tijdelijk 14,95 euro

Indrukwekkend, met geuren van kersen op likeur, frambozen, zwarte bessen, bittere chocola, nootmuskaat en gebrande koffie. Dit scala aan aroma's wordt afgerond met romige tannine. Een uitstekende partner voor rijke gerechten van varken, lam of wild.