u bent hier > actueel > nieuwe wijnen

basket

Nieuwe wijnen

We zijn bijzonder trots dat we de wijnen van Domaine de la Croix Sénaillet kunnen voorstellen. Het zijn uitzonderlijk mooie wijnen, met veel diepgang, concentratie en complexiteit. Prachtige witte Bourgognes en meer dan het ontdekken waard. Je kunt kiezen uit de Mâcon Villages, Saint Véran, Saint Véran Les Rochats en Pouilly Fuissé.

Wandel met ons mee door de geschiedenis van het domein.

Het domein de la Croix Sénaillet is gelegen in Davayé, een kleine gemeente in de Mâconnais streek, op een steenworp van de Roche de Solutré. Het dankt zijn naam aan het kruis dat Benoît Sénaillet, een oudburgemeester van de gemeente aan het dorp schonk in 1866. Bijna alle wijngaarden van het domein liggen rond dit beroemd kruis, dat een beschermende kracht heeft volgens de lokale legendes.

Het domein zelf is opgericht door Maurice Martin in 1969. De twee zonen Richard en Stéphane hebben het in de jaren 90 overgenomen en met een nieuwe blik naar de exploitatie gekeken. Richard houdt zich bezig met het wijn maken en de verkoop, terwijl Stéphane zich bekommert om de wijngaarden. Geleidelijk aan is het domein vergroot en vandaag beslaat het 26 hectaren over een zestigtal percelen. Hier regeert enkel de chardonnaydruif

Sinds de oogst 2010 heeft de familie het officiële certificaat voor biologische wijnen. Zowel in de wijngaard als in de kelder geldt maar één regel: respect voor de plant en zijn omgeving, respect voor terroir en de voortdurende queeste naar kwaliteit.

De druiven worden geoogst bij een optimale rijpheid en ondergaan een langzame persing om een zo zuiver mogelijk sap te krijgen en op die manier het best de aromatische finesse van de druif te garanderen. Met uitzondering van de Pouilly-Fuissé, krijgen de wijnen geen houtopvoeding. De broers Martin verkiezen een langer verblijf sur lie zodat de wijnen een soepele rondheid en een buitengewone complexiteit krijgen.