u bent hier > actueel > expositie

basket

Expositie

Luc Vernimmen 

Luc Vernimmen

Als kind tekende Luc reeds stripverhalen. De opleiding 'vrije grafiek' aan Sint-Lucas te Antwerpen was dan ook een voor de hand liggende keuze. Na zich jarenlang te hebben toegelegd op ets en aquatint, werd zijn werk langzamerhand kleurrijker en evolueerde naar olieverf op doek.

Naast het ontwerpen van folders, logo's, affiches ... illustreert hij vooral educatieve boeken. Als freelance illustrator werkt hij voor verschillende Belgische en Nederlandse uitgeverijen (o.a. Delubas, De Boeck, De Sikkel, Die Keure, Pelckmans, Plantyn, Standaard Uitgeverij,…). Zijn eerste prentenboek 'Kleine Tsjok' met tekst van Geert Genbrugge, werd uitgegeven bij de Standaard Uitgeverij. Een andere grote passie is muziek, die als een rode draad doorheen zijn werk loopt.

In 2011 is Luc Vernimmen de huiscartoonist van het Europees Cartoon Centrum in Kruishoutem. Zijn cartoons kapen geregeld prijzen weg in verschillende internationale cartoonfestivals, zo won hij dit jaar prijzen in Iran en Polen (Satyrycon) en een eerste prijs op PortoCartoon (Portugal).

Deze tentoonstelling bevat een aantal cartoons zonder woorden.

“Without words” is ook de titel van Lucs’ cartoonboek, uitgegeven in 2014, met een selectie van een 80-tal kleurrijke cartoons.

Daarnaast stelt hij ook een aantal olieverfwerken tentoon, waar stad, mens en muziek de grote thema’s zijn.

Een portfolio van zijn werk kan u bekijken op zijn website www.lucvernimmen.be .


Wil jij ook exposeren? Stuur dan een digitale foto van je werk met wat uitleg over je zelf en vooral je werk naar Karin. Zij zal daarna contact met je opnemen.