u bent hier > actueel > expositie

basket

Expositie

Te Waipounamu

Waters of Greenstone 

TE WAIPOUNAMU is de Maori-naam voor het Zuidelijk Eiland, ook ‘Waters of Greenstone’ genaamd, naar de Jadesteen, die hier veelvuldig aangetroffen wordt.

Onder de noemer TE WAIPOUNAMU brengt de Foundation Veerle Rooms Private Stichting een reeks uitzonderlijke grafische kunstenaars uit Nieuw-Zeeland naar aanleiding van de jaarlijkse Vriendendag en het begin van het 7de Werkjaar van de stichting.

Actrice Francesca Vanthielen heeft bijzondere banden met het land van de Kiwi’s en Maori’s en zal deze tentoonstelling openen op zondag 7 januari 2018 om 16 uur.

Blikvanger wordt alvast de Maori-kunstenaar Riki Manuel met foto’s gemaakt door Jennifer Anderson. Riki die zich al jaren specialiseert in Ta Moko, het graveren, etsen en tatoeëren van Maori-symbolen op de menselijke huid.

Kim Low heeft Schotse, Ierse, Chinese en Cubaanse voorouders. Zij gebruikt blinddruk en hoogdruk in haar elegante, sober-ritmische composities.

Candice Pierce is geboren in Groot-Brittannië en heeft jarenlang kunstonderwijs gedoceerd in Botswana. Sinds 2005 woont zij in Nieuw-Zeeland en heeft daar de kracht van de natuur ervaren, wat tot uiting komt in haar expressieve, dynamische werken.

Liz Hawker heeft eveneens Britse voorouders maar is geboren in Nieuw-Zeeland. Haar werk is geschiedkundig en traditioneel in beeld en techniek.

Mede-initiatiefneemster Lieve Bierque is afkomstig uit Antwerpen en woont sinds 1992 in Nieuw-Zeeland. Met haar serie ‘Catch me if you can…’ benadrukt zij het belang van herinneringen en gebeurtenissen die een indruk nalaten op het menselijk Zijn.


Wil jij ook exposeren? Stuur dan een digitale foto van je werk met wat uitleg over je zelf en vooral je werk naar Karin. Zij zal daarna contact met je opnemen.